Fundatia Suflete Minunate

Suflete minunate

Cum poti ajuta :

Iti punem la dispozite mai multe variante prin care poti si tu ajuta oameni cu suflete minunate. Aducem in atentia ta cazuri speciale de oameni care din nefericire nu au la fel de multe sanse. Programele noastre sunt facute pentru a aduce alinare si oportunitati noi in vietile oamenilor dezavantajati. Implica-te si tu!

Doneaza prin transfer bancar

Daruirea este usoara, dar facand acest lucru cu sensibilitate si ingrijire este o arta. Alege si tu sa te implici! Fie ca donezi, fie ca te oferi voluntar la programele noastre de ajutorare, tu poti face o diferenta.
Poti dona direct in contul Fundatiei “Suflete Minunate”: Cont LEI, RO53 BTRL 0270 1205 P834 71XX, Banca Transilvania Sucursala Tg.Mures, jud. Mures

Instructiuni si transparenta

  1. Donatiile pot fi facute si online prin transfer bancar, pentru cei care aveti aceasta optiune;
  2. Daca donati pentru un caz anume, la depunerea banilor va rugam sa specificati numele cazului pentru care doriti sa fie directionata suma donata;
  3. Daca nu specificati numele cazului, suma va fi automat directionata la alegerea noastra, catre un caz / proiect umanitar, social, educativ in care este implicata fundatia noastra;
  4. Daca doriti ca numele dvs sa fie facut public in lista de donatori impreuna cu suma donata, va rugam la depunerea banilor sa va specificati numele dvs (se aplica numai la acele persoane care specifica si destinatia donatiei);
  5. Daca doriti ca numele dvs sa NU fie facut public in lista de donatori impreuna cu suma donata, va rugam ca la depunerea banilor, sa specificati cuvantul ,,ANONIM”;
  6. Daca donatia se face din Romania afisarea donatiei prin transfer bancar in lista de donatori nu se poate afisa in timp real, ci se va face manual de catre un operator pe baza extraselor de cont in maxim 1-2 zile lucratoare;
  7. Daca donatia prin transfer bancar se face din strainatate, afisarea in lista de donatori poate varia intre 3-5 zile lucratoare, in functie de durata transferului bancar si operarea noastra pe baza extraselor de cont;
  8. Indiferent de moneda in care veti face donatia, pe site suma donata de dvs se va afisa in Euro.

Sponsorizeaza

Treptat, din ce in ce mai multe firme aleg sa sponsorizeze, avand avantajul ca, pe de o parte, se diminueaza impozitul pe profit (in limita de maximum 20%), iar pe de alta parte, dirijeaza banii companiei catre scopuri umanitare sau filantropice, facand bine unor persoane bolnave, care au nevoie de fonduri pentru a se insanatosi, sprijinind copiii talentati, sustinand persoanele defavorizate, etc. Alege si tu sa te te implici:

Directioneaza 2%

Fundatia ,,Suflete Minunate” isi va concentra fondurile care vor veni prin directionarea a 2% din impozitul pe venit, pentru sustinerea persoanelor defavorizate, a tinerelor talente fara suport material, a persoanelor cu handicap dar si a batranilor fara ajutor.

Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit

Dorinta noastra cea mai mare este sa venim in sprijinul persoanelor defavorizate. NU VA COSTA NIMIC sa directionati 2% din impozitul dumneavoastra pe venit catre fundatia noastra, pentru ca viata a cat mai multor oameni sa se schimbe in bine.

Cum se poate directiona 2% din impozitul pe venit?

2% din impozitul datorat statului este o ocazie buna sa profitati de posibilitatea oferita de lege pentru a sprijini împreuna cu noi nevoiasii!

Directionarea a 2% din impozitul pe venit  datorat statului se realizeaza foarte usor, prin simpla completare a cererii 230 (privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual). Completati cu datele dumneavoastra personale prima parte a documentului si trimiteti cererea la directia locala de finante.

Daca realizati venituri din alte surse pe langa salariu, la declaratia nr. 200 privind veniturile speciale, pe care oricum o depuneti la Administratiile Financiare, la punctul III, subpunctul 2, completati în felul urmator:

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA SUFLETE MINUNATE
Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofi: 26769270
Cont bancar (IBAN): RO53 BTRL 0270 1205 P834 71XX deschis la sucursala BT Tg.Mures.

Ne-am bucura daca ati participa impreuna cu noi la desfasurarea proiectelor pe care dvs le sponsorizati in acest sens.

Daca aveti nelamuriri sau alte intrebari, va rugam sa ne contactati la adresa de email: ajuta@sufleteminunate.ro  sau tel: 026 526 6727.

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1. Alegeti un domeniu din cele de mai sus in care fundatia noastra este implicata catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dvs.

– Directionarea a 2% din impozitul dumneavoastra este o optiune si nu o obligatie.

– Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Pasul 2.  Descarcati formularul care vi se potriveste, 200 (pentru persoane fizice pentru impozitul pe venit din salariu), sau formularul 230 (pentru impozitul pe venituri, in afara de salariu). Pe formular gasiti deja completate datele asociatiei noastre cu urmatoarele informatii:

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA SUFLETE MINUNATE
Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofi: 26769270
Cont bancar (IBAN): RO53 BTRL 0270 1205 P834 71XX deschis la sucursala BT Tg.Mures.

Pasul 3. Completati datele dvs pe formular:

  1. a) daca aveti venituri din salarii:

 completati Declaratia 230 (punctele A si B)

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

  1. b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):

completati Declaratia 200 (punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2014, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Pasul 4. Trimiteti prin posta sau mergeti personal cu formularul / declaratia completata la administratia financiara de care apartineti.

In felul acesta v-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna pentru categoria sociala defavorizata pe care ati ales sa o sustineti cu cei 2% din impozitul dvs pe venit. Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre asociatia noastra umanitara.

Pasul 5. Abonati-va pe site-ul nostru http://sufleteminunate.edris.net/  si/sau urmariti regulat activitatile, programele, cazurile si proiectele noastre umanitare in care ne implicam si datorita dumneavoastra. Din acest motiv, va multumim in avans ca sunteti partenerii nostri in aceste actiuni de caritate si ajutor umanitar.

Redirectioneaza 20% (Persoane Juridice)

20% din impozitul pe profit al companiei pe care o reprezinti poate fi redirectionat catre fundatie pentru a ajuta diferite persoane defavorizate. Astfel, acestea pot beneficia in continuare de un sprijin vital.

Aceasta procedura nu implica niciun cost. Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal curent, suma redirectionata nu poate fi mai mare de 5 la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pana la data de 31 decembrie

Odată cu actualizarea Noului Cod Fiscal în anul 2016 prin Legea nr. 227/2015, acesta prevede ca  orice companie poate direcţiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG care sustine o cauza  sociala. Insa, chiar si in acest moment, putini manageri stiu ca au aceasta libertate de alegere, care nu ii costă absolut nimic.

Cum redirectionez?

Modalitatea de directionare este foarte simpla: compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare cu ONG‐ ul sustinut, cheltuielile fiind deductibile.

Link1: CONTRACT DE SPONSORIZARE

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p):

“(…) contribuabilii care efectueaza sponsorizari  si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minima precizata mai jos:

1.  5‰ (la mie) din cifra de afaceri;

2.  20% (la sută) din impozitul pe profit datorat.”

Exemplu de calcul:

Entitatea X, platitoare de impozit pe profit, a inregistrat urmatoarele venituri si cheltuieli la 31 decembrie:

Venituri din vanzarea produselor finite = 100.000 lei;

Venituri din prestari servicii = 40.000 lei;

Venituri din dobanzi = 5.000 lei

Cheltuieli cu materii prime = 40.000 lei;

Cheltuieli cu salariile = 10.000 lei;

Cheltuieli cu servicii primite de la terti = 15.000 lei;

Cheltuieli cu sponsorizarea platite = 4.000 lei;

Cheltuieli cu impozitul pe profit = 12.000 lei.

Care este impozitul pe profit datorat la 31 decembrie?

Total cifra de afaceri = 100.000 lei + 40.000 lei = 140.000 lei Total venituri = 140.000 lei + 5.000 lei = 145.000 lei

Total cheltuieli = 81.000 lei Profit contabil brut = 145.000 lei ‐ 81.000 lei + 12.000 lei = 76.000 lei

Cheltuielile cu sponsorizarea sunt nedeductibile fiscal.

Rezultat fiscal = 76.000 lei + 4.000 lei (sponsorizare) = 80.000 lei

Impozit pe profit inainte de scaderea cheltuielii cu sponsorizarea = 80.000 lei x 16% = 12.800 lei

5‰ din cifra de afaceri = 700 lei (140.000 lei x 50/00)

20% din impozitul pe profit = 2.560 lei (12.800 lei x 20%)

Suma de scazut din impozitul pe profit este 700 lei (Min(700 lei;2.560 lei))

Impozit pe profit datorat = 12.800 lei ‐ 700 lei = 12.100 lei

Suma de 3.300 lei (4.000 lei ‐ 700 lei), reprezentand cheltuieli cu sponsorizarea care nu s‐au scazut din impozitul pe profit aferent anului respectiv, se va recupera in urmatorii 7 ani consecutivi, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Care sunt avantajele?

La nivel micro, compania care alege sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre un ONG care sustine o cauza sociala beneficiaza de urmatoarele avantaje:

– libertatea de a alege destinatia unei sume care, in alte conditii, ar ajunge oricum la stat;

– contributia la o cauza nobila printr‐o procedura 100% transparenta, fara niciun fel de cheltuiala.

La nivel macro, contributia fiecarei companii la acest program ar determina un progres semnificativ in solutionarea si prevenirea problemelor sociale.

Ce schimbare pot determina?

Poti sa te implici chiar acum prin mecanismul simplu de redirectionare a 20% din impozitul pe profit si, fara sa cheltuiesti nimic, vei caştiga mult:

– vei creste reputatia companiei tale in comunitate prin asocierea cu o cauza  sociala  derulata  în beneficiul persoanelor vulnerabile;

– vei determina o mai mare competitivitate a companiei tale printr‐o imagine imbunatatita de contributia la o cauza sociala importanta;

– vei inspira mai mult respect in randul angajatilor, care vor fi mandri sa lucreze pentru o companie care se implica in cauze sociale;

– vei beneficia de mai multa  vizibilitate, cauzele dedicate persoanelor defavorizate fiind printre cele mai intens mediatizate în mediul social.